Μέλη & Εξωτερικοί Συνεργάτες

Αδάμ Αδαμόπουλος

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του ΦΠΨ και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διετέλεσε Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών. Ιδρυτικό Μέλος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας και από ιδρύσεώς του ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Συνέδρια με ανακοινώσεις και είναι μέλος των Οργανωτικών Επιτροπών των Διεθνών Συμποσίων που διοργανώνει το Ολυμπιακό Κέντρο. Συντονίζει την έκδοση του διεθνούς περιοδικού Skepsis και είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση.

Νεφέλη Αναγνωστοπούλου

Ψυχολόγος Msc (University of Kent, UK και King’s College London, UK). Γεννήθηκε το 1992. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (ΦΠΨ) και του τμήματος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην “Εξελικτική Ψυχολογία” από το University of Kent, UK και στην “Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων” από το King’s College London, UK. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου και παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης σε παιδιά και εφήβους στο Ελληνικό Κέντρο Θεραπείας και Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία Παιδιών Εφήβων και Νέων (ΕΚΘΕΨΥ), στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτική σχολική μονάδα. Προηγουμένως έχει εργαστεί στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα Δοξιάδη και παλαιότερα στο Λονδίνο, στο Bethlem Royal Hospital, στην μονάδα νοσηλείας εφήβων με ψυχικές νόσους, Bethlem Adolescent Unit, και στην ανάλογη μονάδα παιδιών, Acorn Lodge.

Νικολέττα Βουνάση

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννηθείσα το 1990 στη Σπάρτη, Ν. Λακωνίας. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι: «Τα Περί Ψυχής Προβλήματα στον Αριστοτέλη και τον Νεοπλατωνισμό (Πλωτίνος-Πρόκλος)». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, τη Φιλοσοφική Ψυχολογία, την Ψυχολογία, τη Μεταφυσική του Αριστοτέλη, τη Γνωσιολογία και τη Μεταφυσική των Πλωτίνου και Πρόκλου, την Ηθική και τη Φιλοσοφική Συμβουλευτική. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ηθική Φιλοσοφία» του τομέα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ με «Άριστα», όπως και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» των Πανεπιστημίων Λευκωσίας-Πατρών με «Άριστα». Ως επισφράγιση της αριστείας που έφερε στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ηθική Φιλοσοφία», το 2017 έλαβε τιμητική διάκριση από το Σύνδεσμο των «Εν Αττική Λακεδαιμονίων». Καταληκτικά, υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και έχει εργασθεί με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αισθητηριακές, κινητικές, νοητικές, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές. Αποτελεί ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών και Φιλολόγων. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φιλοσοφικά συνέδρια και ημερίδες.

Χριστόφορος Ευθυμίου

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Χριστόφορος Ευθυμίου είναι Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ν.Π.Δ.Δ. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1968, ζει στη Μεταμόρφωση Αττικής και είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τίτλος διατριβής: Οι έννοιες του πολιτικού θεμελίου και του πολιτικού υποκειμένου στον Martin Heidegger. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Γενική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο της Κύπρου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση  ως καθηγητής  φιλόλογος. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ιστορία, η φιλοσοφία, η ποίηση, η πεζογραφία, το θέατρο, ο κινηματογράφος.  Συμμετέχει σε συνέδρια φιλοσοφίας και δημοσιεύει άρθρα σε συναφή περιοδικά. Επίσης, για πολλά χρόνια ασχολείται και με την πεζογραφία.

Αντώνης Καπετανάκης

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών με τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Ασχολείται επίσης με την εκπαίδευση ενηλίκων και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στις φυλακές ανδρών και γυναικών του Κορυδαλλού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στη φιλοσοφία της μουσικής, την αρχαία φιλοσοφία και τη φιλοσοφική συμβουλευτική. Από το 2016 είναι διευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας.

Ηρακλής Καραμπάτος

Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Γεννήθηκε το 1991 στον Πειραιά. Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου τυγχάνει αριστούχος απόφοιτος. Επίσης, ύστερα από επιτυχή συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Ι.Φ. Ε (πρώην Μ.Ι.Θ.Ε.) της Σχολής Θετικών Επιστημών του του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2018 έγινε δεκτός για προπτυχιακές σπουδές Ιστορίας και Γεωγραφίας (double licence Ηistoire/Géographie) στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας (Aix-Marseille). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Δικαίου, κατεύθυνση: Εκκλησιαστικό Δίκαιο), κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μaster Ελληνορωμαϊκών Σπουδών: Λογοτεχνία – Ιστορία και Πολιτισμός), κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φιλοσοφίας, κατεύθυνση: Ιστορία της Φιλοσοφίας) και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου (Τομέας Κοινωνιολογίας, Φιλοσοφίας και Θρησκειολογίας, κατεύθυνση: Ψυχολογία της Θρησκείας). Ενδεικτικές δημοσιεύσεις: Η. Καραμπάτος (2023), Καντιανή δεοντοκρατία και θανατική ποινή: Μελέτες για την ποινική σκέψη του Ιμμάνουελ Καντ, Αθήνα, Νομική Βιβλιοθήκη, (πρόλογος Ευάγγελος Βενιζέλος).

Βασιλική Κουτσομπίνα

Ψυχολόγος (με ειδίκευση: Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία). Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Π.Τ.Ν. της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Παν/μίου Ιωαννίνων. Π.Δ. 407/80 στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας για τη διδασκαλία του μαθήματος του Χειμερινού εξαμήνου Εξελικτική Ψυχολογία του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Αποκατάστασης Υγείας και Πρόνοιας του Παν/μίου Πατρών (Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους: 2019-2020). Θέμα διατριβής: Εκτίμηση λεπτών αντιληπτικό-κινητικών δεξιοτήτων παιδιών με ελαφρά νοητική καθυστέρηση (Άριστα). Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου για όλη την επικράτεια απ’ τη Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Υπότροφος του Ι.Κ.Υ για μεταπτυχιακές σπουδές Β΄ επιπέδου (εκπόνηση διδακτορικής διατριβής) στο εσωτερικό, στο γνωστικό πεδίο της Ειδικής Παιδαγωγικής. Άριστη γνώση Αγγλικών και Η.Υ. Ακαδημαϊκή προϋπηρεσία: Πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής εμπειρίας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παν/μίου Ιωαννίνων για τη Διδασκαλία των μαθημάτων: Εισαγωγή στη Νευροψυχολογία και Ψυχολογική-Νευροψυχολογική Αξιολόγηση (Εαρινό Εξάμηνο ακαδ. έτους 2019-2020). Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος  Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για τη διδασκαλία του μαθήματος  του Δ΄ εξαμήνου Κλινική Νευροψυχολογία  του ακαδ. έτους 2012-2013. Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος  Βρεφονηπιοκομίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για τη διδασκαλία του μαθήματος  του Ζ΄ εξαμήνου Ειδική Αγωγή  του ακαδ. έτους 2012-2013. Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος  Βρεφονηπιοκομίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για τη διδασκαλία του μαθήματος  του Ζ΄ εξαμήνου Ειδική Αγωγή του ακαδ. έτους 2011-2012. Ενδεικτικό συγγραφικό έργο:
Zakopoulou,V., Boukouvala, M., Tziakis, N., Vellis, P., Christodoulides, P., Dimakopoulos, G., Sarris, D., Vergou, M., Stavrou, P-D., Koutsobina, V., Tagkas, P., and Mavreas, V. (2021). Children ‘at Risk’ of Specific Learning Disorder: Individualized Diagnostic Profiles and Interventions. Acta Scientific Neurology, 4, 2: 25-41. (ISSN: 2582-1121).
Koutsobina, V., Zakopoulou, V., Tziaka, E., & Koutras, V. (2021). Evaluating fine perceptual-motor skills in children with mild intellectual disability. Advances in Developmental and Educational Psychology, 3(1): 97-108. https://doi.org/10.25082/ADEP.2021.01.003.
Zakopoulou, V., Christodoulides, P., Koutsobina, V., Anagnostou, N., Vergou, M., Sarris, D. (2022). PSYCHOMOTOR DEVELOPMENT DISORDERS IN THE EARLY DIAGNOSIS AND INTERVENTION IN SPECIFIC LEARNING DISORDER. A CASE STUDY.  The American Journal of Social Science and Education Innovations, 4(03), 19-32. https://doi.org/10.37547/tajssei/Volume04Issue03-03.
Ασχολείται με επιμόρφωση  στη συμβουλευτική γονέων, στον αυτισμό, επιμόρφωση στη νοηματική γλώσσα κωφών και έχει εμπειρία στην άσκηση εθελοντική εργασίας.

Μαρία Παναγιωτοπούλου

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, ΕΚΠΑ, και καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της ήταν υπότροφος ΙΚΥ. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) ΕΚΠΑ. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα Σπουδών στη Φιλοσοφία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μόνιμη εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρετεί ως Υποδιευθύντρια στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας. Έχει διδάξει στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν., Α.Σ.Ε.Ι.). Επιπροσθέτως, έχει εργασθεί με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικότερα με παιδιά, που παρουσιάζουν αισθητηριακές, κινητικές, νοητικές, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές καθώς και με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας (ΟΚΦΠ) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Διεθνών και Παγκόσμιων Συμποσίων, τα οποία διοργανώνονται από το ΟΚΦΠ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της περιοδικής έκδοσης φιλοσοφίας και επιστημονικής έρευνας Skepsis.  Έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια και Διεθνή Συνέδρια με εισηγήσεις και έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, την Ηθική, την Εφαρμοσμένη Ηθική, τη Βιοηθική, τη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και τη Φιλοσοφία της Ψυχολογίας.

Γεωργία Παραγιουδάκη

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι φιλόλογος, με εξειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία (Παν/μιο Κρήτης). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία (ΑΠΚΥ) («Άριστα») και κάτοχος Διδακτορικού στην Υπαρξιακή Φιλοσοφία (ΕΚΠΑ) («Άριστα»). Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2004, σε  Γενικά Λύκεια της Ανατολικής Αττικής. Τα ευρύτερα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη σύγχρονη ανάγνωση του Παπαδιαμάντη (ψυχαναλυτικές θεωρίες και θεωρίες φύλου στη Λογοτεχνία). Έχει άριστη γνώση Αγγλικών, Γαλλικών και Ιταλικών. Έχει κάνει σπουδές στο κλασικό πιάνο (Ελληνικό Ωδείο, Β΄ Ανωτέρα) και στον κλασικό χορό – μπαλέτο (Royal Academy of Dance United Kingdom - Βασιλική Ακαδημία Χορού - Ηνωμένο Βασίλειο).

Χρήστος Γ. Τσιλιβίγκος

Ιατρός πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Γεννηθείς το 1993 στο Αμαρούσιον Αττικής, με καταγωγή από τη Σαλαμίνα. Ιατρός-Ειδικευόμενος Ωτορινολαρυγγολογίας και Χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ‘Ιπποκρατείου' Νοσοκομείου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του προγράμματος του ΕΚΠΑ ‘Ακοολογία και Νευροωτολογία’. Εκπαιδευθείς επί τεσσάρων μηνών με υποτροφία στην Ωτορινολαρυγγολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αννόβερο Γερμανίας (Medizinische Hochschule Hannover). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών της ακοής και ισορροπίας, την ογκολογία της περιοχής κεφαλής και τραχήλου, καθώς και γύρω από το ους, ως φιλοσοφική υπόσταση.

Πολυξένη Φραγκιουδάκη

Ψυχολόγος Msc (University of York, UK). Γεννήθηκε το 1994 στο Αμαρούσιον Αττικής. Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία. Χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου για όλη την επικράτεια απ’ τη Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών  στις ‘’Αναπτυξιακές Διαταραχές και Κλινική Εξάσκηση’’ από το University of York, UK με «Merit». Είναι πιστοποιημένο  μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολογίας στην Αγγλία  (British Psychological Society) από το 2017, και του Εθνικού Κέντρου Διακοπής Καπνίσματος ( National Centre for Smoking Cessation, UK)  από το 2022.  
Η ψυχολόγος Πολυξένη Φραγκιουδάκη είναι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση  εξαρτήσεων από ουσίες και στη μελέτη των συμπεριφορών υπό την επήρεια των εξαρτήσεων με ειδίκευση στην ατομική θεραπεία, στην οικογενειακή συστημική θεραπεία, στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, στην πρόληψη υποτροπής, στη συνέντευξη κινητοποίησης και στην ομαδική θεραπεία. Εργάζεται στην Αγγλία ως αρχηγός ομάδας σε υπηρεσία κατάχρησης ουσιών, σεξουαλικής υγείας και οικογενειακής υποστήριξης στο Λονδίνο και παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Προηγουμένως έχει εργαστεί  για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης σε φυλακές ανδρών και γυναικών της Αγγλίας. Επιπλέον έχει εργαστεί και για σχολεία με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικότερα με παιδιά με αισθητηριακές, κινητικές, νοητικές, αναπτυξιακές και ψυχο-συναισθηματικές διαταραχές στο Λονδίνο. Αναπτύσσει σε συνεργασία με το εργαστήριο δράσεις - σεμινάρια και διαλέξεις στην Αγγλία (Λονδίνο).
Έχει άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικών και Η/Υ. Έχει κάνει σπουδές στο κλασικό πιάνο (Ελληνικό Ωδείο) και στον κλασικό χορό – μπαλέτο (Royal Academy of Dance United Kingdom - Βασιλική Ακαδημία Χορού - Ηνωμένο Βασίλειο).

Νικόλαος-Σταύρος Χρυσάγης

Ο Δρ Χρυσάγης Νικόλαος-Σταύρος είναι Eπίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με ειδικότητα Κλινική Νευρολογική Φυσικοθεραπεία. Διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε διδακτορικό στην προσαρμοσμένη κινητική δραστηριότητα και μεταπτυχιακό τίτλο στην βιολογία της άσκησης από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΕΚΠΑ. Είναι απόφοιτος του τμήματος  Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και του τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Διδάσκει διάφορα μαθήματα στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην προσαρμοσμένη κινητική δραστηριότητα, τις προσαρμογές/ διαφοροποιήσεις στη διδασκαλία μαθητών με αναπηρία καθώς και στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων. Έχει 17 συνολικά δημοσιεύσεις και 25 παρουσιάσεις σε συνέδρια και πάνω από 303 ετεροαναφορές στο google scholar (h index =6) και 109 στο scopus (h index = 5). Συμμετέχει ως ερευνητής σε προγράμματα Erasmus +  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.